HELP JE MEE?? Lot weer naar LESBOS 27 mei- Because We Carry

Troosten-met-de-kraan-open 6451329_1445768722.9636 DSC_4538 DSC_4467

 

Lieve vrienden van Lot Philipsen Photograpy,

Ik kom 27 mei t/m 3 juni weer helpen bij BECAUSE WE CARRY op vluchtelingenkamp Kara Tepe in Lesbos. Team 137 en dit keer ben ik teamcaptain Anke Mostert, Bruin Wagenaar en Syona van Leeuwen gaan met mij mee, super fijn


In dit filmpje zie je precies wat Because We Carry doet:  https://www.facebook.com/Becausewecarry/videos/686333768231900/

(WE HEBBEN NOG EEN PLEKJE VRIJ, DUS MAIL MIJ ALS JE MEE WILT!! lotphilipsen@gmail.com)

Ondanks dat we er niet meer veel over zien of lezen, is de situatie nog steeds schrijnend en blijven er boten aankomen op de Griekse eilanden. Sterker nog, het aantal boten wat aankomt dit jaar is met 60 % gestegen t.o.v. vorig jaar!!! Uitzichtloze processen, wachten, wachten en nog eens wachten op beslissingen die genomen worden door mensen achter bureaus die je nog nooit ontmoet hebt. Mag je door of moet je terug? Hebben je kinderen een toekomst of word je terug gestuurd naar een grotendeels plat gebombardeerd stadje waar er sowieso geen kansen meer zijn… De mensen worden wanhopig, omdat de systemen en processen waarin ze gedwongen terecht zijn gekomen, zoveel tijd innemen. Overvolle kampen, bv. in Moria 6000 mensen terwijl er plek is voor 1800 mensen. Daar zit je dan met je kinderen. Tijdens het maandenlange wachten mag je niet werken en mag je niet naar school, omdat je geen vaste verblijfstatus hebt. Dit terwijl de meeste mensen die ik heb ontmoet zich zo graag willen voorbereiden op hun integratie elders…. Tussendoor schieten de beelden nog door je hoofd waarom je in eerste instantie gedwongen was te vluchten, die verrotte oorlog met alles wat erbij komt kijken. Het staat gebrand op je netvlies, gebrand in je ziel….

Een druppel op een hete plaat? Ja inderdaad, dat is wellicht wat onze werkzaamheden daar zijn. Maar als dat betekent dat je een week lang een aantal mensen zich beter laat voelen en je creëert een glimlach op hun gezicht door simpel aandacht te geven. Door ze te zien. Door te luisteren. Dan ben ik daar helemaal oké mee! Alle gebaren en alle aandacht maakt het verschil. Klein of groot, dat maakt niet uit. Tijdens mijn laatste bezoek deed ik een fotosessie met een groep jongeren. Ik kreeg vorige week een berichtje van Mahdi, een jongen van 19 jaar uit Afghanistan. Hij was inmiddels doorgereisd naar Athene en had er een middag een soort fotoworkshop kunnen volgen. Of ik nog tips had 🙂 Geen camera, maar met de telefoon van mama wilde hij graag gaan oefenen. Hij zei dat hij net zo goed wil worden als ik en dat hij super blij was dat hij me ontmoet had en dat ik hem inspireerde om dit te gaan doen. Mijn hart smolt, echt super gaaf!  IT MAKES A DIFFERENCE! 

DUS! We gaan weer keihard aan de slag met ontbijtjes uitdelen op Kara Tepe, Lesbos. Daarnaast doen we verschillende activiteiten op de dag met de bewoners van Kara Tepe, met de kinderen, vrouwen en mannen. Keihard werken met weinig slaap.
We hebben jullie hulp hier super hard bij nodig, we nemen nl. het geld voor de ontbijtje mee (€8000,-). Het gaat direct naar de inkoop van de bananen, het brood enz enz. Geen tussenstations, IT FEEDS THE MOUTHS DIRECTLY! O.a. hierom werk ik zo graag voor Because We Carry, helder en transparant

 

Vacature-Teamcoordinator-Because-We-Carry-Lesbos    DSC_4736    DSC_5270 

1 ontbijtje kost €1. Ook hier geldt: ALLE grote en ALLE kleine beetjes helpen enorm, dus daarom vraag ik jullie om met het simpele gemak van een ‘tikkie’ jouw steentje bij te dragen en dat we SAMEN z.s.m. voldoende ontbijtjes inzamelen!!!  Ook kun je een donatie via de gewone weg overmaken: graag o.v.v. “Lot naar Lesbos” naar IBAN   NL82INGB0008353639 t.n.v. Lot Philipsen. Wil je een tikkie van mij met een ander bedrag? Laat me dit weten op 0644466266.

10 ontbijtjes:
https://tikkie.me/pay/ff7qojp5v34gshne3oq0

25 ontbijtjes:
https://tikkie.me/pay/7000oejr1sbq39s5rvge

50 ontbijtjes:
https://tikkie.me/pay/3ifgbortlmlll4kbfva1

75 ontbijtjes:
https://tikkie.me/pay/atnel6ee7euctu530bp0

100 ontbijtjes:
https://tikkie.me/pay/732k2itaq2t968qkdlrh

150 ontbijtjes:
https://tikkie.me/pay/eks220ktlc3fdaikqbmv

Het doorsturen van dit bericht wordt ontzettend gewaardeerd!!

THANK YOU SHUKRAN SIPAS MERCI ook van de lieve mensen op Kara Tepe

Zou je met ons mee willen? Stuur mij een mailtje op lotphilipsen@gmail.com!

www.becausewecarry.org
www.lotphilipsen.nl

 

DSC_4883  DSC_5232  8715b35c-e310-4b70-93c7-5c29a3ed882c

 

 

DSC_0087  because-we-carry-wallpaper

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *